Ινδικός ρινόκερος

Επιστημονική Ταξινόμηση Ινδικού Ρινόκερου

Βασίλειο
Animalia
Ζωολογική διαίρεσις
Χορδάτα
Τάξη
Μαμαλία
Σειρά
Περισσοδάκτυλα
Οικογένεια
Rhinocerotidae
Γένος
Ρινόκερως
Επιστημονικό όνομα
Ρινόκερος Unicornis

Κατάσταση διατήρησης ρινοκέρου Ινδίας:

Υπο ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Ινδικός Ρινόκερος Τοποθεσία:

Ασία

Γεγονότα Ινδικού Ρινόκερου

Κύριο θήραμα
Γρασίδι, Φρούτα, Μούρα, Φύλλα
Βιότοπο
Τροπικά δάση, λιβάδια και σαβάνες
Αρπακτικά
Άνθρωποι, άγριες γάτες
Διατροφή
Φυτοφαγο ζωο
Μέσο μέγεθος απορριμμάτων
1
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  • Μονήρης
Αγαπημένο φαγητό
Γρασίδι
Τύπος
Θηλαστικό ζώο
Σύνθημα
Επίσης γνωστός ως ο μονόκερος ρινόκερος!

Φυσικά χαρακτηριστικά Ινδικού ρινοκέρου

Χρώμα
  • καφέ
  • Γκρί
  • Μαύρος
Τύπος δέρματος
Δέρμα
Μέγιστη ταχύτητα
30 μίλια / ώρα
Διάρκεια ζωής
45-50 χρόνια
Βάρος
2.200 κιλά - 3.000 κιλά (4.900 κιλά - 6.600 κιλά)
Μήκος
1,7m - 2m (5,6ft - 6,6ft)

Αυτός ο «τεθωρακισμένος μονόκερος» με ένα κέρατο κάποτε περιπλανήθηκε σε όλη την Ινδία και το Νεπάλ, αλλά σήμερα ανακάμπτει από σχεδόν εξαφάνιση.



Ο Ινδός ρινόκερως (επίσης γνωστό ως το μεγαλύτερο κέρατο ρινόκερως και ο ασιατικός ρινόκερος με ένα κέρατο) είναι α είδος του ρινόκερως εγγενής σε μέρη του Ινδία και Νεπάλ . Αν και ο ινδικός ρινόκερος εξακολουθεί να απειλείται σήμερα, ο αριθμός του έχει ανακάμψει στο σημείο που δεν κινδυνεύει πλέον.



Απίστευτα γεγονότα Ινδικού Ρινόκερου!

  • Μόλις αρίθμηση λιγότερα από 100 άτομα, σήμερα ο μεγάλος ρινόκερος με ένα κέρατο έχει δει τον πληθυσμό του να ανακάμψει στο σημείο που δεν κινδυνεύει πλέον αλλά αναφέρεται ως «Ευάλωτο».
  • Επίσης γνωστό ως ο μεγαλύτερος ρινόκερος με ένα κέρατο, ο ινδικός ρινόκερος είναι το μεγαλύτερο είδος ρινόκερου στην Ασία και μπορεί να ζυγίζει έως και 3.000 κιλά (6.600 λίβρες)!
  • Ο Ινδικός ρινόκερος μεταφέρθηκε στην Ευρώπη κατά την Αναγέννηση το 1515! Το έργο τέχνης του ζώου παρήχθη μαζικά σε όλη την Ευρώπη και χαιρετίστηκε ως «η πιο επιρροή εικόνα των ζώων ποτέ.'

Επιστημονικό όνομα Ινδικού ρινοκέρου

Το επιστημονικό όνομα για τον ινδικό ρινόκερο είναιΡινόκερος unicornis.Το γένος Rhinoceros είναι ελληνικό για «μύτη» και «κέρατο» και περιλαμβάνει τα δύο είδη ρινόκερου με ένα κέρατο, τον ρινόκερο της Ινδίας και της Ιάβας. Το Unicornis είναι λατινικό και σημαίνει ένα κέρατο.



Ινδική εμφάνιση ρινοκέρου

Ο ινδικός ρινόκερος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος ρινόκερου μετά τον λευκό ρινόκερο, με βάρος 2.200 έως 3.000 κιλά (4.900 έως 6.600 λίβρες). Στους ώμους του, στέκεται 1,7 έως 2 μέτρα (5,6 έως 6,6 πόδια).

Όλα τα είδη ρινοκέρων έχουν παχύ δέρμα που σχηματίζει μια φυσική «πανοπλία» στο σώμα τους, αλλά το δέρμα του ινδικού ρινόκερου έχει μια μοναδική εμφάνιση όπου οι εύκαμπτες πτυχές του δέρματος δίνουν την εμφάνιση των πλακών πανοπλίας στο σώμα του.

Επιπλέον, ο ινδικός ρινόκερος έχει ξεχωριστές προσκρούσεις που μπορούν να καλύψουν τα πόδια, τους ώμους και τα οπίσθια τετράγωνα.



Μεγαλύτερος ρινόκερος με ένα κέρατο

Ένα κοινό όνομα για τον ινδικό ρινόκερο είναι ο «μεγαλύτερος ρινόκερος με ένα κέρατο». Κατά τους ιστορικούς χρόνους, το φάσμα του ινδικού ρινόκερου επικαλύπτεται με ένα υποείδος του ρινοκέρου της Ιάβας, ένα είδος ρινόκερου που έχει επίσης ένα κέρατο αλλά είναι μικρότερο από το Ινδικός ρινόκερος. Έτσι, ο ρινόκερος Javan συχνά διακρίθηκε ως ο «μικρότερος ρινόκερος με ένα κέρατο».

Σήμερα, το υποείδος ρινόκερου Javan που ζούσε σε περιοχές της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει εξαφανιστεί (αν και οι ρινόκεροι Javan εξακολουθούν να επιβιώνουν στην Ινδονησία), αλλά το όνομα «μεγαλύτερος ρινόκερος με ένα κέρατο» εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συνήθως για ινδικούς ρινόκερους.

Το κέρατο του ινδικού ρινόκερου έχει γενικά μήκος μικρότερο από ένα πόδι (30 cm), αν και έχει φτάσει σε μέγεθος ρεκόρ έως και 23 ίντσες (57 cm).

Ινδικός ρινόκερος Βιότοπο

Ιστορικά, ο Ινδός ρινόκερως είχε μια τεράστια γκάμα στο βόρειο τμήμα Ινδία αλλά σήμερα αυτό το εύρος έχει μειωθεί δραστικά λόγω υπερβολικού κυνηγιού. Ο Ινδός ρινόκερως περιορίζεται τώρα στο ψηλό λιβάδια και δάση που περιβάλλουν τα Ιμαλάια Βουνό εύρος.

Στα λιβάδια που ζει ο ινδικός ρινόκερος περιλαμβάνει τα λιβάδια Terai-Duar, τα οποία είναι από τα ψηλότερα στον κόσμο. Το «γρασίδι ελέφαντας» της περιοχής μπορεί να φτάσει τα 22 πόδια (7 μ.), Αρκετά ψηλό για να καλύψει ακόμη και για ένα είδος του ινδικού ρινόκερου.

Πληθυσμός Ινδικού Ρινόκερου - Πόσοι Ινδοί Ρινόκεροι έχουν απομείνει;

Εκτιμάται ότι λιγότεροι από 100 ινδικοί ρινόκεροι έμειναν στις αρχές της δεκαετίας του 20ουαιώνας. Στα 20ουΟι πληθυσμοί του αιώνα ανέκαμψαν, και από το 2019, περίπου 3.600 άτομα ζουν στη φύση.

Η ανάκαμψη στους ινδικούς ρινόκερους ήταν αρκετά ισχυρή ώστε από το 2008, το είδος δεν αναφέρεται πλέον ως απειλούμενο. Αντ 'αυτού, οι ινδικοί ρινόκεροι αναφέρονται ως ευάλωτοι παρά το γεγονός ότι έχουν χαμηλότερο πληθυσμό από τον μαύρο ρινόκερο που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Παρά τους αυξανόμενους πληθυσμούς του, οι ινδοί ρινόκεροι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλές απειλές. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των ινδικών ρινόκερων - 2.413 άτομα από το 2018 - ζουν στο εθνικό πάρκο Kaziranga της Ινδίας. Αυτή η συγκέντρωση σημαίνει ότι μια ασθένεια θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά αυτόν τον συγκεντρωμένο πληθυσμό.

Ινδική διατροφή ρινοκέρων

Ο ινδικός ρινόκερος ζει σε μια εύφορη πεδιάδα που έχει άφθονο ψηλό γρασίδι που καταναλώνει για την πλειονότητα της διατροφής του. Οι ινδικοί ρινόκεροι είναι φυτοφάγα ζώα, και εκτός από το γρασίδι θα περιηγηθούν επίσης στο πυκνό βλάστηνο υποτροπικό δάσος για φύλλα, λουλούδια, μπουμπούκια, φρούτα, μούρα και ρίζες που σκάβουν από το έδαφος χρησιμοποιώντας τα κέρατα τους.

Ινδοί ρινόκεροι

Λόγω του μεγάλου Μέγεθος , ο μόνος πραγματικός ρινόκερος της Ινδίας αρπακτικό στην άγρια ​​φύση είναι μεγάλα άγρια γάτες όπως τίγρεις που θα λεία στα ινδικά μοσχάρια ρινόκερου και αδύναμα άτομα. Του ανθρώπου είναι το μεγαλύτερη απειλή στους Ινδούς ρινόκερως καθώς έχουν κυνηγηθεί στο χείλος της εξαφάνισης για τα κέρατά τους.

Ινδικός ρινόκερος Αναπαραγωγή και κύκλοι ζωής

Ο Ινδός ρινόκερως είναι μοναχικός ζώο και έρχεται μαζί με άλλους Ινδούς ρινόκερους για να ζευγαρώσει. Η γυναίκα Ινδός ρινόκερως γεννά ένα μοσχάρι μετά από ένα περίοδο κυοφορίας είναι πάνω από ένα χρόνο (περίπου 15-16 μήνες). Ο Ινδός ρινόκερως Το μοσχάρι παραμένει με τη μητέρα του έως ότου είναι τουλάχιστον 2 ετών και αρκετά μεγάλο για να γίνει ανεξάρτητο.

Ινδικοί ρινόκεροι σε ζωολογικούς κήπους

Από το 2018, 67 ζωολογικοί κήποι φιλοξενούσαν 182 ινδικούς ρινόκερους. Συνολικά, υπάρχουν 1.037 διαφορετικοί ρινόκεροι διαφορετικών ειδών σε όλο τον κόσμο ζωολογικούς κήπους.

Επιλέξτε ζωολογικούς κήπους όπου μπορείτε να δείτε έναν Ινδικό ρινόκερο προσωπικά!

  • Σινσινάτι : Μόλις φιλοξενούσε τον ρινόκερο της Σουμάτρας, σήμερα ο ζωολογικός κήπος του Σινσινάτι στεγάζει έναν ινδικό ρινόκερο που ονομάζεται «Manjula».

Γεγονότα Ινδικού Ρινόκερου

  • Ρινόκερος του Durer
    • Το 1515 ένας Ινδός ρινόκερος στάλθηκε στον Βασιλιά της Πορτογαλίας στη Λισαβόνα. Το εξωτικό ζώο ήταν σοκαριστικό εκείνη την εποχή, και μια ξυλογραφία που δημιουργήθηκε από έναν Γερμανό ζωγράφο συνέχισε να παράγεται μαζικά σε όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς, ο ινδικός ρινόκερος λίγο αργότερα πνίγηκε, όταν ένα σκάφος που τον έφερε στον Πάπα χάθηκε στη θάλασσα.
  • Πώς μετράτε τους ινδικούς ρινόκερους; Στις πλάτες των ελεφάντων!
    • Τα δύο τρίτα των ινδικών ρινόκερων ζουν στο Εθνικό Πάρκο Kaziranga. Κάθε τρία χρόνια πραγματοποιείται απογραφή για να διαπιστωθεί εάν ο πληθυσμός των ινδικών ρινόκερων σε αυτό το ζωτικό πάρκο συνεχίζει να αυξάνεται. Για να μετρήσουν τους ρινόκερους, οι αξιωματούχοι οδήγησαν40ελέφαντες εκτός από αθλητικά οχήματα.
  • Το κυνήγι παραμένει απειλή, αλλά…
    • Ενώ η λαθροθηρία παραμένει απειλή, το 2015 οι φρουροί του Εθνικού Πάρκου Kaziranga σκότωσαν περισσότερους επίδοξους λαθροκυνηγούς από τους ρινόκερους. Η σχετική προστασία από τη λαθροθηρία είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ινδικοί ρινόκεροι δεν αναφέρονται πλέον ως απειλούμενοι.
Δείτε όλα τα 14 ζώα που ξεκινούν με I

Ενδιαφέροντα Άρθρα