κόκκινος λύκος

Επιστημονική ταξινόμηση Red Wolf

Βασίλειο
Animalia
Ζωολογική διαίρεσις
Χορδάτα
Τάξη
Μαμαλία
Σειρά
Σαρκοφάγα ζώα
Οικογένεια
Canidae
Γένος
Canis
Επιστημονικό όνομα
Canis Lupus Rufus

Κατάσταση διατήρησης του Red Wolf:

Ακρως απειλούμενο

Τοποθεσία Red Wolf:

Βόρεια Αμερική

Γεγονότα του Red Wolf

Κύριο θήραμα
Ελάφια, τρωκτικά, ρακούν
Διακριτικό χαρακτηριστικό
Κοκκινωπή γούνα και λεπτά λευκά πόδια
Βιότοπο
Παράκτιο λιβάδι και έλος
Αρπακτικά
Λύκοι, Κογιότ, Άνθρωποι
Διατροφή
Σαρκοφάγο
Μέσο μέγεθος απορριμμάτων
5
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  • Πακέτο
Αγαπημένο φαγητό
Ελάφι
Τύπος
Θηλαστικό ζώο
Σύνθημα
Μόνο 100 στην άγρια ​​φύση!

Φυσικά χαρακτηριστικά του Red Wolf

Χρώμα
  • καφέ
  • Γκρί
  • Καθαρά
  • Μαύρος
  • άσπρο
Τύπος δέρματος
Γούνα
Μέγιστη ταχύτητα
46 μίλια / ώρα
Διάρκεια ζωής
10 - 12 ετών
Βάρος
18 κιλά - 41 κιλά (40 κιλά - 90 κιλά)
Μήκος
95cm - 120cm (37in - 47in)

Ο κόκκινος λύκος είναι ένα είδος λύκου μεσαίου μεγέθους, που βρίσκεται στα παράκτια έλη των νότιων τμημάτων της ανατολικής Βόρειας Αμερικής. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, ο καθαρός κόκκινος λύκος θεωρήθηκε ότι έχει εξαφανιστεί στη φύση, αλλά ένας πληθυσμός από τότε έχει επανεισαχθεί στη Βόρεια Καρολίνα που λέγεται ότι είναι μέχρι και 100 άτομα του κόκκινου λύκου.



Ο κόκκινος λύκος περιπλανήθηκε στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες από το Τέξας στη Φλόριντα στη Νέα Υόρκη. Ο ιστορικός βιότοπος του κόκκινου λύκου περιελάμβανε περιοχές δασών, εδαφών και παράκτιων λιβαδιών όπου θα ήταν ένας από τους κορυφαίους θηρευτές. Σήμερα όμως, ο παγκόσμιος πληθυσμός των ερυθρών λύκων περιορίζεται σε μια προστατευόμενη περιοχή στη Βόρεια Καρολίνα.



Ο κόκκινος λύκος είναι γενικά μικρότερος σε μέγεθος από τον γκρίζο λύκο, που βρίσκεται σε πιο βόρεια μέρη της Βόρειας Αμερικής. Οι κόκκινοι λύκοι ονομάζονται για τη γούνα τους με χρώμα κανέλας, η οποία είναι καφέ-κόκκινο με σκούρα μπαλώματα στην πλάτη τους. Οι κόκκινοι λύκοι έχουν επίσης ευρείες μύτες και μεγάλα αυτιά για το μέγεθος του κεφαλιού τους.

Με παρόμοιο τρόπο με άλλους κυνόδοντες, και μάλιστα άλλα είδη λύκων, ο κόκκινος λύκος είναι ένα πολύ κοινωνικό ζώο, που ζει σε ένα πακέτο με πολλά άλλα άτομα του κόκκινου λύκου. Τα πακέτα κόκκινων λύκων περιέχουν συνήθως κυρίαρχο αρσενικό και θηλυκό και τους απογόνους τους και περιέχουν μεταξύ 2 και 10 μελών. Ο κόκκινος λύκος είναι επίσης ένα ζώο υψηλής εδαφικής περιοχής, με το πακέτο κόκκινων λύκων να προστατεύει το εύρος του από την εισβολή από άλλα πακέτα κόκκινων λύκων στην περιοχή.



Αν και είναι γνωστό ότι οι κόκκινοι λύκοι κυνηγούν μαζί ως ομάδα για να πιάσουν ένα μεγαλύτερο ζώο όπως ένα ελάφι, οι κόκκινοι λύκοι τρώνε κυρίως μικρότερα ζώα που ζουν στο έδαφος, όπως κουνέλια και τρωκτικά. Οι κόκκινοι λύκοι τρώνε επίσης πουλιά, ρακούν και άλλα μικρά ζώα. Όταν προσπαθείτε να κυνηγήσετε ένα μεγαλύτερο ζώο, το πακέτο κόκκινων λύκων συνεργάζεται για να συγχέει και να γωνιώνει το θήραμά τους.

Στην ιστορική τους σειρά, οι κόκκινοι λύκοι θεωρούνταν ένας από τους κυρίαρχους αρπακτικούς στο περιβάλλον τους, που απειλούνται μόνο από μεγαλύτερους σκύλους, όπως γκρίζους λύκους ή περιστασιακά κογιότ. Ανθρώπινοι κυνηγοί εξαφάνισαν τον πληθυσμό των ερυθρών λύκων σε μεγάλα τμήματα της φυσικής τους περιοχής, και ο πληθυσμός τελικά πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε κυρίως λόγω της απώλειας ενδιαιτημάτων.

Οι κόκκινοι λύκοι είναι συνήθως σε θέση να αναπαραχθούν από την ηλικία των 2 ετών και να αρχίσουν να ζευγαρώνονται τους θερμότερους ανοιξιάτικους μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Ο θηλυκός κόκκινος λύκος γεννά ένα σκουπίδια έως 10 μικρά μετά από μια περίοδο κύησης που διαρκεί περίπου 60 ημέρες. Οι Cubs γεννιούνται τυφλοί και θηλάζονται από το υπόλοιπο πακέτο μέχρι να μπορέσουν να κυνηγήσουν τον εαυτό τους και είτε να παραμείνουν με τους γονείς τους είτε να φύγουν για να ξεκινήσουν ένα δικό τους πακέτο.



Σήμερα, ο κόκκινος λύκος δεν είναι πλέον εξαφανισμένος στη φύση από την επανεισαγωγή τους στη Βόρεια Καρολίνα το 1987, και ο πληθυσμός εκεί θεωρείται τώρα ότι είναι πάνω από 100 άτομα του κόκκινου λύκου. Παρ 'όλα αυτά, ο κόκκινος λύκος εξακολουθεί να θεωρείται ζωικά απειλούμενο ζώο και θεωρείται ως το 10ο πιο απειλούμενο είδος ζώου στον κόσμο.

Δείτε και τα 21 ζώα που ξεκινούν με R

Πηγές
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide to the World Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) Η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια των ζώων
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) Η Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Ο άτλας των απειλούμενων ειδών
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Εικονογραφημένη Εγκυκλοπαίδεια Ζώων
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Εγκυκλοπαίδεια Ζώων
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) Η εγκυκλοπαίδεια των θηλαστικών

Ενδιαφέροντα Άρθρα